Saldžiai aštrus triušienos troškinys
ingredientai
200 g triušienos juosmeninės dalies file LAPINO PUOTA
200 ml kokosų pieno;
1 kukurūzų burbuolės
1 šakelės rozmarino
0,5 aitriojo pipiro
100 g basmati ryžių
žiupsnelis Česnako miltelių
2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
0,5 laimo sulčių
pagal skonį Druskos ir pipirų

Saldžiai aštrus triušienos troškinys

2 asmenims reikės:
Gaminimas
  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C laipsnių.
  2. Triušienos filė juostelėms nupjaustome baltąsias kremzles, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome česnako milteliais, druska bei pipirais.
  3. Į orkaitėje kepti tinkamą indą įpilame pusę kokosų pieno, sudedame triušieną.
  4. Triušieną apibarstome nuo kukurūzo burbuolės nupjautais kukurūzais, smulkiai pjaustyto aitriojo pipiro gabaliukais ir užpilame likusią kokosų pieno dalį.
  5. Uždengę dangčiu arba folija dedame į orkaitę 35-40 minučių.
  6. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, atidengiame kepimo indą, įmetame rozmarino šakelę ir įjungiame apipūtimo funkciją.
  7. Atskirame puode, pasūdytame vandenyje, išverdame ryžius. Serviruojame ant ryžių sudėdami iškepusią triušieną su kukurūzais, užpilame likusį kokosų pieno padažą, o visą patiekalą apšlakstome laimo sultimis.

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Monika Oliv.

Atgal į receptų sąrašą