Sočios, bet gaivios mėsos salotos su keptomis vynuogėmis
ingredientai
340 g Lapino puotos triušienos juosmeninės dalies filė
1 kekės mėlynųjų vynuogių
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnelis SANTA MARIA juodųjų pipirų Tellicherry
žiupsnelis SANTA MARIA druskos
SANTA MARIA šlapio marinato
1/2 citrinos sulčių ir žievelės
1/2 žaliosios citrinos sulčių ir žievelės
1/2 apelsino sulčių ir žievelės
šakelės šviežio rozmarino
1 šaukšto DANSUKKER cukranendrių cukraus
1 skiltelės česnako
Mėgstamų salotų lapų

Sočios, bet gaivios mėsos salotos su keptomis vynuogėmis

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Nuo stiebelių nuimkite vynuoges. Geriausia, kad jos būtų besėklės. Nuskabykite nuo kekės ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Taip pat gausiai apibarstykite pipirais ir druska.
  2. Šaukite vynuoges į grilį ir stebėkite, kad nesudegtų.
  3. Triušienos juosmeninės dalies file pamarinuokite SANTA MARIA marinate ir dėkite kepti ant grilio.
  4. Atskirame dubenėlyje sumaišykite sultis, druską, pipirus, cukrų. Įtarkuokite apelsino ir citrinos žievelių. Šliūkštelėkite aliejaus ir kruopščiai išmaišykite.
  5. Baigdami kepti, ant vynuogių uždėkite rozmarino.
  6. Pasmulkinkite česnaką, sudėkite į marinatą ir išmaišykite.
  7. Serviruokite salotas: dėkite salotas, užpilkite padažo ir galiausiai karūnuokite keptomis vynuogėmis ir triušiena. Galiausiai užpilkite dar marinato.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą