Spaghetti makaronai su triušiena
ingredientai
250 g triušienos (naudojau „Lapino puota“)
250 g spaghetti makaronų
100 g špinatų
100 g saulėje džiovintų pomidorų
100 vyšninių pomidorų
200 ml grietinėlės
100 ml baltojo vyno
60 g kietojo sūrio
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 arb.š. Dižono garstyčių
1 arb.š. saldžios maltos paprikos
1 arb.š. džiovinto čiobrelio
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų
2 valg.š. alyvuogių aliejaus

Spaghetti makaronai su triušiena

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  • Triušieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  • Apibarstykite druska, šviežiai maltais pipirais, saldžios paprikos milteliais ir viską gerai išmaišykite.
  • Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų.
  • Į gerai įkaitintą keptuvę sudėkite mėsos gabalėlius ir šiek tiek apkepkite (apie 4-5 minutes).
  • Suberkite pjaustytą svogūną ir česnako skilteles.
  • Šiek tiek pakepkite (apie 2-3 minutes).
  • Supilkite vyną ir suberkite džiovintą čiobrelį.
  • Kelias minutes leiskite pasitroškinti (4-5 minutes).
  • Supilkite grietinėlę, garstyčias, tarkuotą sūrį ir špinatus.
  • Viską gerai išmaišykite ir leiskite masei užvirti.
  • Tuo metu, vidutinio dydžio puode, užkaiskite vandenį ir išvirkite makaronus, pasūdytame vandenyje, pagal gamintojo instrukcijas.
  • Išvirtus makaronus nukoškite.
  • Paruoštus makaronus sudėkite į padažą (arba atvirkščiai), viską gerai išmaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite.
  • Patiekite į lėkštes, apibarstykite kietuoju sūriu, pagardinkite šviežiais pomidoriukais ir valgykite.
  • Skanaus!

 

Už receptą dėkojame Svajojantis  Olandas. 

Atgal į receptų sąrašą