Sumuštiniai - laiveliai
ingredientai
250 g smulkintos triušienos LAPINO PUOTA
1 M dydžio kiaušinio
100 G maltų džiūvėsių
250 ml aliejaus kepimui
2 pomidorų
2 trumpavaisių agurkų
50 g tepamojo sūrio
5 riekelių juodos duonos
pagal skonį Druskos ir pipirų

Sumuštiniai - laiveliai

25 min.
2-3 asmenims
Gaminimas
  1. Smulkintą triušieną sumaišome su druska ir pipirais.
  2. Šlapiomis rankomis suformuojame rutuliukus, kuriuos dedame į išplaktą kiaušinį, tuomet į džiūvesėlius bei į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  3. Kepame po keletą minučių iš kiekvienos pusės iki paruduoja. Su kiaurasamčiu iškeliame iš aliejaus ir paliekame ant grotelių atvėsti bei riebalams nuvarvėti.
  4. Iš duonos formuojame apvalias riekeles, tepame sūriu, dedame pomidoro griežinėlį, vieną išilgai supjaustyto agurko pusę, triušienos kukulį bei kitą agurko pusę perveriame iešmeliu.

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Monika Oliv

 

 

Atgal į receptų sąrašą