Sveika ir greita kepta triušienos kumpelių mėsa
Sveika ir greita kepta triušienos kumpelių mėsa
ingredientai
200 g. |
Lapino puota švž. triušienos kumpelių mėsa |
1 gūžė |
Salota |
6-8 vnt. |
Vyšniniai pomidorai |
2 vnt. |
Agurkai |
1 sauja |
Špinatai |
1 sauja |
Moliūgų sėklos |
1 sauja |
Konservuoti avinžirniai |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Kvapnieji ir juodieji pipirai |
0,5 vnt. |
Citrinos sultys |
Žiupsnelis |
Petražolės |
Žiupsnelis |
Mairūnas |
Žiupsnelis |
Salotų prieskonių mišinys |
2 skiltelės |
Česnakas |
1 vnt. |
Kiaušinis |
Pagal poreikį |
Pabarstukai arba džiuvesėliai |
Žiupsnelis |
Džiugo sūris |
Sveika ir greita kepta triušienos kumpelių mėsa
Gaminimas
- Triušienos kumpelių mėsą išmuškite, kad ši būtų kuo plonesnė. Pamarinuokite abi mėsos pusės su petražolėmis, mairūnu, citrinos sultimis, pipirais ir smulkiai pjaustytu česnaku.
- Kol triušiena marinuojasi pasiruoškite salotas: į didelį dubenį susmulkinkite salotą (smulkinti patariame rankomis), vyšninius pomidorus, agurkus, špinatus ir avinžirnius. Pabarstykite pipirais ir druska bei apliekite citrinos sultimis ir aliejumi.
- Kol salotos sugeria citrinų sultis, kepkite triušienos kumpelių mėsą. Ją susmulkinkite mažais gabalėliais, apvoliokite kiaušinio plakinyje bei pabarstukuose ir kepkite vidutinio karščio įkaitintoje keptuvėje pateptoje aliejuje, kol apskrunda.
- Kai mėsa iškepa, ją išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų riebalai. Tuomet salotas dar kartą pamaišykite dubenyje ir padalinkite į porcijas. Sudėkite ant salotų keptą triušieną ir apibarstykite moliūgų sėklomis bei Džiūgo sūriu. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą