Tiršta pupelių sriuba
ingredientai
500 g Lapino puotos triušienos kumpeliai
200 g pupelių
2 vnt. lapkotinio saliero stiebai
pundelis petražolių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1,5 l jautienos sultinio
250 g konservuotų pomidorų be odelių
1 vnt. morka
2 vnt. bulvės
2 skiltelės česnako
1 vnt. svogūnas
žiupsnelis druska ir pipirai

Tiršta pupelių sriuba

90 min.
6 porcijos
Gaminimas
  1. Pupeles užpilkite šaltu vandeniu ir mirkykite per naktį.
  2. Išmirkytas pupeles užpilkite 1,5 l vandeniu ir virkite apie valandą. Išvirus pupelėms vandenį nupilkite, pupeles nuvarvinkite.
  3. Triušienos užpakalinius kumpelius atskirkite nuo kaulo (arba naudokite šviežią triušienos kumpelių mėsą, - ji jau be kaulo) ir supjaustykite gabaliukais.
  4. Daržoves nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite.
  5. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite aliejaus - įkaitinkite ir jame iš visų pusių apkepkite supjaustytą triušienos mėsą. Sudėkite daržoves ir dar truputį pakepinkite. Sudėkite smulkiai pjaustytas bulves.
  6. Pupeles ir sultinį su pomidorais, česnakais dėkite į tą patį puodą ir virkite apie 40 min.
  7. Gardinkite druska, pipirais.
  8. Pabarstykite kapotomis petražolėmis, gardinkite grietine ir tiekite su juoda duona.

    Skanaus !!!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Ritos receptams

Atgal į receptų sąrašą