Traški triušiena su majonezo, artišokų ir petražolių padažu
ingredientai
2x250 g Lapino puota švž. triušienos mėsa (troškinti, kepti)
3 vnt. Kiaušiniai
70 g Miltai
120 g Džiūvesėliai
Pusė indelio Majonezas
Pusė indelio Artišokai saulėgrąžų aliejuje
2 skiltelės Česnakas
Sauja Šviežios petražolės
2 v.š. Citrinų sultys
Pagal poreikį Aliejus
Pagal skonį Druska ir pipirai

Traški triušiena su majonezo, artišokų ir petražolių padažu

40 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Kiaušinius išplakite, į juos įberkite druskos, pipirų.
  2. Miltus ir džiūvesėlius suberkite į atskirus indus.
  3. Triušieną supjaustykite gabalėliais arba juostelėmis. Jas apvoliokite miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir džiūvesėliuose.
  4. Į keptuvę įpilkite aliejaus (taip, kad siektų bent pusę keptuvės) ir jam užvirus, sudėkite triušienos gabalėlius. Ugnį sumažinkite, abi puses kepkite po 7 minutes.
  5. Kadangi triušiena – pakankamai sausa mėsa, būtinas gardus padažas. Susmulkinkite česnaką, sudėkite artišokus, petražoles ir viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Į majonezą supilkite citrinos sultis, išmaišykite jį. Tuomet sudėkite ir susmulkintą mišinį. Viską vėl gerai išmaišykite.
  6. Iškepusią triušieną nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir patiekite su padažu. Skanaus!

          Dėkojame Kruopytės virtuvė už receptą!

Atgal į receptų sąrašą