Traškios cukinijos, įdarytos sultingu įdaru ir užkeptos sūriu
Traškios cukinijos, įdarytos sultingu įdaru ir užkeptos sūriu
ingredientai
200 g |
LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių |
6–7 šaukštų |
sojų padažo |
1 šaukštelio |
kalendros |
4 nedidelių |
cukinijų |
4 svogūnų |
laiškų galvučių |
2–3 skiltelių |
česnako |
1 didelės |
morkos |
300 g |
mėgstamų grybų (pvz.: rudųjų pievagrybių, „shitaki“) |
žiupsnelio |
juodųjų pipirų |
1 šaukštelio |
aštraus padažo |
Pusės stiklinės |
šaldytų žirnelių |
Pusės stiklinės |
virtų, troškintų lęšių |
3 šaukštų |
pomidorų padažo arališkas |
Kuokštelio |
laiškinių česnakų |
Žiupsnelio |
citrinos žievelės |
120 g |
tarkuoto mocarelos sūrio |
|
traškių jūros dumblių su vasabiu |
Mėgstamų |
žolelių |
kepimui |
Aliejaus |
Traškios cukinijos, įdarytos sultingu įdaru ir užkeptos sūriu
Gaminimas
- LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles supjaustykite gabaliukais įberkite kalendros, įpilkite 3 šaukštus sojų padažo, viską išmaišykite ir palikite pasimarinuoti apie 30 minučių.
- Perpjaukite cukinijas pusiau ir su šaukšteliu išskobkite jų vidų. Išskobtą masę susmulkinkite ir dėkite į dubenį.
- Supjaustykite svogūnų laiškus, česnaką ir berkite į dubenį su cukinija.
- Sutarkuokite morką, supjaustykite grybus nedideliais gabalėliais.
- Į keptuvę su šiek tiek aliejaus sudėkite grybus ir morkas. Į kitą keptuvę su aliejumi suberkite cukinijų masę. Viską kepkite ant didesnės kaitros, kol apkeps.
- Lengvai apkepus grybams dėkite triušieną, įberkite juodųjų pipirų. Supilkite aštrų padažą ir likusį sojų padažą. Suberkite lęšius, atšildytus žirnelius, viską sumaišykite. Dėkite pomidorų padažą „Karališkas“ bei suberkite pakepintus svogūnus su cukinija ir maišydami pakepinkite apie 1–2 minutes.
- Nuėmus nuo ugnies užberkite citrinos žievelės ir susmulkintų laiškinių česnakų.
- Kepimo formą išklokite folija taip, kad cukinijų puselės tvirtai stovėtų ir negriūtų. Į formą sustatykite cukinijos laivelius ir į jų vidų su kaupu dėkite pagamintą įdarą taip, kad būtų iškilęs kalnelis, gražiai jį suformuokite ir ant viršaus užbarstykite mocarelos sūrio, kad nesimatytų įdaras.
- Kepkite orkaitėje 190 °C temperatūroje, kol apskrus iki 10 minučių.
- Traškius jūros dumblius su vasabiu susmulkinkite rankomis ir berkite į dubenėlį kartu su smulkintais laiškiniais česnakais bei mėgstamomis žolelėmis. Įtarkuokite citrinos žievelės.
- Papuoškite jūrų dumblių ir žolelių mišiniu.
Atgal į receptų sąrašą