Traškios cukinijos, įdarytos sultingu įdaru ir užkeptos sūriu
ingredientai
200 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių
6–7 šaukštų sojų padažo
1 šaukštelio kalendros
4 nedidelių cukinijų
4 svogūnų laiškų galvučių
2–3 skiltelių česnako
1 didelės morkos
300 g mėgstamų grybų (pvz.: rudųjų pievagrybių, „shitaki“)
žiupsnelio juodųjų pipirų
1 šaukštelio aštraus padažo
Pusės stiklinės šaldytų žirnelių
Pusės stiklinės virtų, troškintų lęšių
3 šaukštų pomidorų padažo arališkas
Kuokštelio laiškinių česnakų
Žiupsnelio citrinos žievelės
120 g tarkuoto mocarelos sūrio
traškių jūros dumblių su vasabiu
Mėgstamų žolelių
kepimui Aliejaus

Traškios cukinijos, įdarytos sultingu įdaru ir užkeptos sūriu

45 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles supjaustykite gabaliukais įberkite kalendros, įpilkite 3 šaukštus sojų padažo, viską išmaišykite ir palikite pasimarinuoti apie 30 minučių.
  2. Perpjaukite cukinijas pusiau ir su šaukšteliu išskobkite jų vidų. Išskobtą masę susmulkinkite ir dėkite į dubenį.
  3. Supjaustykite svogūnų laiškus, česnaką ir berkite į dubenį su cukinija.
  4. Sutarkuokite morką, supjaustykite grybus nedideliais gabalėliais.
  5. Į keptuvę su šiek tiek aliejaus sudėkite grybus ir morkas. Į kitą keptuvę su aliejumi suberkite cukinijų masę. Viską kepkite ant didesnės kaitros, kol apkeps.
  6. Lengvai apkepus grybams dėkite triušieną, įberkite juodųjų pipirų. Supilkite aštrų padažą ir likusį sojų padažą. Suberkite lęšius, atšildytus žirnelius, viską sumaišykite. Dėkite pomidorų padažą „Karališkas“ bei suberkite pakepintus svogūnus su cukinija ir maišydami pakepinkite apie 1–2 minutes.
  7. Nuėmus nuo ugnies užberkite citrinos žievelės ir susmulkintų laiškinių česnakų.
  8. Kepimo formą išklokite folija taip, kad cukinijų puselės tvirtai stovėtų ir negriūtų. Į formą sustatykite cukinijos laivelius ir į jų vidų su kaupu dėkite pagamintą įdarą taip, kad būtų iškilęs kalnelis, gražiai jį suformuokite ir ant viršaus užbarstykite mocarelos sūrio, kad nesimatytų įdaras.
  9. Kepkite orkaitėje 190 °C temperatūroje, kol apskrus iki 10 minučių.
  10. Traškius jūros dumblius su vasabiu susmulkinkite rankomis ir berkite į dubenėlį kartu su smulkintais laiškiniais česnakais bei mėgstamomis žolelėmis. Įtarkuokite citrinos žievelės.
  11. Papuoškite jūrų dumblių ir žolelių mišiniu.
Atgal į receptų sąrašą