Traškios triušienos lazdelės
ingredientai
600 g. Lapino puota švž. triušienos juosmeninė dalis be šonkaulių
1 vnt. Kiaušinis
Pagal poreikį Džiuvesėliai
Pagal skonį Prieskoniai
Pagal poreikį Natūralus jogurtas
1 vnt. Šviežias arba marinuotas agurkas
Kuokštelis Krapai
1 skiltelė Česnakas
Pagal skonį Pipirai
Pagal skonį Citrinos sultys
2-3 v.š. Majonezas

Traškios triušienos lazdelės

60 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite juostelėmis, pabarstykite prieskoniais - druska, pipirais, česnako granulėmis.
  2. Juosteles pavoliokite kiaušinio plakinyje, po to džiūvesėlių mišinyje.
  3. Dėkite į įkaitintą aliejų ir apkepkite kol taps auksinės spalvos.
  4. Padažą pagaminti patariame 1 dieną ankščiau, kad visi prieskoniai susigertų. Bet jei neturite tokios galimybės galima gaminti ir skanauti tą pačią dieną.
  5. Likusius ingredientus sumaišykite, agurką sutarkuokite su smulkia tarka, česnako skiltelę išspauskite ir įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Patiekalas puikiai tinkamas kaip užkandis vaikams, o pamiranavus aštriais prieskoniais puikiai tiks ir užkandžiams prie alaus. Skanaus!

 

Atgal į receptų sąrašą