Triušiena įdarytas baklažanas su jogurto padažu
ingredientai
250 g smulkintos triušienos LAPINO PUOTA
1 baklažano
50 g ožkos sūrio
100 ml natūralaus jogurto
0,5 citrinos sulčių
1 saujos granato sėklų
2 valgomųjų šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
pagal skonį Druskos ir pipirų
papuošimui Valgomų gėlių

Triušiena įdarytas baklažanas su jogurto padažu

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C laipsnių.
  2. Baklažaną perpjauname pusiau, valgomuoju šaukštu išskopiame šiek tiek baklažano vidaus, pašlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska ir pipirais.
  3. Išskoptą baklažaną sumaišome su smulkinta triušiena, druska, pipirais bei šlakeliu alyvuogių aliejaus.
  4. Baklažaną įdarome paruoštu triušienos įdaru, apibarstome ožkos sūriu ir kepame orkaitėje 40 minučių, o likus 10 minučių įjungiame apipūtimo funkciją.
  5. Į natūralų jogurtą įspaudžiame citrinų sultis, išmaišome, juo apipilame lėkštę. Ant jogurto padažo serviruojame iškepusį įdarytą baklažaną, apibarstome granato sėklomis bei puošiame valgomomis gėlėmis.

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Monika Oliv.

Atgal į receptų sąrašą