Triušiena kepta grietinėlės padaže
ingredientai
400 g Lapino puotos triušienos priekiniai kumpeliai
500 g saldžiųjų bulvių
150 g kekiniai pomidorai
10 g kedrinių pinijų
Marinatui:
20 g česnako granulių
20 g svogūnų granulės
žiupsnelis druskos
žiupsnelis žalumynų
50 ml alyvuogių aliejaus
Padažui:
150 ml grietinėlės
100 g tarkuoto sūrio
20 g šaltyje džiovintų petražolių

Triušiena kepta grietinėlės padaže

40 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Pirmiausiai pasiruoškite marintą, kad galėtumėte įtrinti mėsą: visus išvardintus ingredientus sumaišykite ir įtrinkite triušienos priekinius kumpelius. Palikite marinuotis mėsai apie 2 val. 
  2. Griežinėliais supaustykite bulves, įdėkite žiupsnelį druskos, pagardinkite česnakiniu aliejumi ir palikite pastovėti apie 30 min.
  3. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepinkite triušieną po kelias minutes iš abiejų pusių.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  5. Į kepimo indą sudėkite triušieną, o į tarpelius tarp triušienos priekinių kumpelių sudėkite saldžias bulves. Kepkite orkaitėje apie 30 min.
  6. Pasiruoškite padažą: išvardintus ingredientus kaitinkite keptuvėje, kol padažas ims tirštėti. Paruoštu padažu užpilkite kepamą triušieną su saldžiosiomis bulvėmis ir dar pašaukite į orkaitę 15 min. 
  7. Baigiant kepti uždėkite keletą šakelių pomidorų, pagardinkite kedrinėmis pinijomis ir ant griliaus funkcijos orkaitėje dar pakepkite apie 5-7 min.

Gardūs linkėjimai iš UAB "Baltic Larus" virtuvės. Atradimai virtuvėje garantuoti! 

 

 

Atgal į receptų sąrašą