Triušiena su pomidorais ir raudonojo vyno actu
ingredientai
400 g. Lapino puota švž. triušienos kumpelių mėsa
4 v.š. Alyvuogių aliejus
1 vnt. Svogūnas
3 skiltelės Česnakas
1 skardinė Smulkinti konservuoti pomidorai
2 vnt. Lauro lapai
1/3 puodelio Raudonojo vyno actas
1/2 puodelio Sultinys
Pagal poreikį Petražolės
1/4 puodelio Miltai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai

Triušiena su pomidorais ir raudonojo vyno actu

35 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Miltus, 1 a.š. druskos ir ½ a.š. maltų juodųjų pipirų sumaišykite. Kumpelių mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į miltus, išmaišykite, kad gabalėliais tolygiai pasidengtų miltais.
  2. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite triušienos gabalėlius vienu sluoksniu ir kepkite, kol gražiai apskrus (apie 2 minutes kiekvieną pusę). Išimkite. Supilkite likusį aliejų ir iškepkite likusius triušienos gabalėlius. Išimkite.
  3. Į keptuvę sudėkite plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir maišant kepkite kol suminkštės. Sudėkite smulkintą svogūną ir dar 30 sekundžių pakepkite. Supilkite smulkintus pomidorus, sudėkite lauro lapus ir apie 2 minutes pakepkite maišant ant didesnės kaitros. Supilkite vyno actą ir maišant pakaitinkite, kol jis nugaruos (apie 30 sekundžių). Sudėkite apkeptus triušienos gabalėlius, supilkite sultinį, įberkite pagal skonį druskos, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Užvirkite, sumažinę ugnį troškinkite apie 8-10 minučių. Prieš tiekiant išimkite lauro lapus,  apibarstykite smulkintais petražolių lapeliais. Skanaus!

           Dėkojame Forellesreceptai.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą