Triušiena su ryžiais
ingredientai
250 g. Lapino puota švž. triušienos mėsos (troškinti, kepti)
2-3 v.š. Alyvuogių aliejus
1 vnt. Svogūnas
2 skiltelės Česnakas
2 v.š. Pomidorų pasta
300-500 ml. Sultinys
1/3 puodelio Sausas baltasis vynas
3/4 puodelio Arborio ryžiai
1 vnt. Morka
100 g. Mažieji rudieji pievagrybiai
1 a.š. Džiovintas raudonėlis
Saujelė Smulkintos petražolės
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai

Triušiena su ryžiais

25 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustome, morką nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Grybus nuplauname, jeigu norite, galite nulupti, didesnius perpjaukite pusiau.
  2. Įkaitintame aliejuje pora minučių pakepkite svogūnus ir česnakus, sudėkite triušieną ir kelias minutes pakepkite, suberkite morkas, ryžius, maišykite, kol neliks sausų, supilkite vyną iš kaitinkite, kol vynas išgaruos. Tuomet po truputį maišydami, dalimis pilkite karštą sultinį. Kai ryžiai viską sugers, įpilkite dar. Kai ryžiai bus pusiau minkšti, suberkite raudonėlį, pomidorų pastą, pagardinkite druska, pipirais ir toliau pilkite sultinį.
  3. Prieš tiekiant apibarstykite smulkintais petražolių lapeliais. Skanaus!

         Dėkojame FORELLESRECEPTAI.LT už receptą!

Atgal į receptų sąrašą