Triušiena su vynuogėmis ir cukinija
ingredientai
1,2 kg Lapino puotos triušienos kumpelių
1 nedidelė cukinija
kelios kekės besėklių vynuogių
2 morkos
kelios mažos paprikos
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. malto kumino
1 v.š. druskos
žiupsnelis maltų pipirų
1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų drožlių
1 v.š. balzamiko acto
nedidelis pundelis šviežių petražolių

Triušiena su vynuogėmis ir cukinija

60 min.
6 porcijos
Gaminimas
Triušį supjaustome porcijomis. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir apkepiname iš visų pusių triušieną.
Kuminą, druską, pipirus, aitriųjų paprikų drožles ir  balzamiko actą sumaišome.
Cukiniją ir morkas supjaustome griežinėliais. Į dubenį sudedame daržoves, vynuoges, suberiame puse kiekio prieskonių ir gerai išmaišome.
Į kepimo skardą sudedame daržoves su vynuogėmis, pašlakstome aliejumi, uždedame apkepintą triušieną, pagardiname ją likusiais prieskoniais ir dedame kepti į 190 C. orkaitę kepti apie 30 min.
Tiekiam pabarstę žolelėmis.
p.s. jei triušiena arba daržovės pradės labai skrusti, skardą pridengiame folija.
 
Už receptą dėkoame Samčio užrašams.
Atgal į receptų sąrašą