Triušiena troškinta obuolių sultyse su džiovintais vaisiais
Triušiena troškinta obuolių sultyse su džiovintais vaisiais
ingredientai
1,3 kg. |
Lapino puota švž. triušis |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Pipirai |
Pagal skonį |
Garstyčios |
Pagal skonį |
Kalendrų sėklos |
Pagal skonį |
Rozmarinas |
Pagal skonį |
Čiobreliai |
Pagal skonį |
Cinamono lazdelės |
300 g. |
Džiovinti vaisiai (slyvos ir abrikosai) |
1 vnt. |
Paprika |
1 vnt. |
Svogūnas |
1 stiklinė |
Obuolių sultys |
Triušiena troškinta obuolių sultyse su džiovintais vaisiais
Gaminimas
- Šviežią triušį sukapokite gabaliukais ir įtrinkite druska, pipirais, garstyčiomis ar kalendrų sėklomis, rozmarinu bei čiobreliais ir palikite šaldytuve per naktį.
- Triušį kepkite ant grilinės keptuvės.
- Džiovintus vaisius mirkykite vandenyje.
- Į troškintuvą įpilkite stiklinę obuolių sulčių, sudėkite apkeptus mėsos gabaliukus ir supilkite nusunktus džiovintus vaisius, pjaustytą papriką ir svogūną.
- Į troškintuvą pabarstykite šviežių rozmarinų bei čiobrelių, įmeskite cinamono lazdelę ir troškinkite 60 min orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.
- Obuolių sultyse ištroškintas triušis bus ypač minkštas, o vaisiai suteiks saldžiarūgščio skonio. Galima valgyti su lęšiais, kuskusu ar sorų kruopomis ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą