Triušienos guliašas
ingredientai
400 g. Lapino puota švž. triušienos mėsos juostelės
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Morka
3 skiltelės Česnakas
300 ml. Trinti pomidorai
1/2 - 1 vnt. Paprika
Pagal skonį Šviežūs arba džiovinti čiobreliai
2 v.š. Grietinė
Pagal skonį Krapai
Pagal skonį Petražolės
2 vnt. Lauro lapai
2-3 vnt. Kvapiųjų pipirų žirniukai

Triušienos guliašas

60 min.
3-4 porcijos
Gaminimas

1. Triušieną supjaustykite juostelėmis. Pabarstykite druska, šviežiai grūstais pipirais, šviežiais ar džiovintais čiobreliais, įspauskite 2 česnako skilteles ir palikite mėsą marinuotis 10-15 min.

2. Tuo tarpu supjaustykite svogūną, morką, papriką.

3. Apkepkite mėsą, tada dėkite pjaustytą svogūną bei morką, papriką, viską dar truputį pakepinkite.

4. Įpilkite verdančio vandens, įdėkite lauro lapus, kvapniuosius pipirus ir troškinkite, kol mėsa suminkštės ir liks nedaug sultinio.

5. Mėsai išvirus įšimkite lauro lapus ir pipirus. Tada supilkite pomidorų tyrę, įspauskite česnako skiltelę, pabarstykite druska ir pipirais ir dar patroškinkite 5 min, sudėkite grietinę, įberkite smulkintus žalumynus, patroškinkite dar min. Skanaus!

Dėkojame Jelenos maisto blogas už receptą!

Atgal į receptų sąrašą