Triušienos ir makaronų sriuba su kreminiu sūriu
ingredientai
250 g triušienos mėsos
150 g makaronų
800 ml daržovių sultinio
300-400 ml riebios grietinėlės
150-200 g kreminio sūrio
100 g šaldytų žirnelių
2 didelės morkos
1 svogūnas
1 česnako skiltelė
1 arb.š. druskos
½ arb.š. maltų pipirų
4 valgm.šaukštai alyvuogių aliejaus

Triušienos ir makaronų sriuba su kreminiu sūriu

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  • Triušienos gabalėlius supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite druska ir pipirais.
  • Gerai įtrinkite prieskoniais.
  • Ant vidutinės ugnies gerai įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi.
  • Apkepinkite triušienos gabalėlius iš visų pusių ( apie 6-8 minutes ).
  • Sumažinkite ugnį.
  • Ten pat sudėkite tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką.
  • Dar pakepinkite kelias minutes.
  • Supilkite daržovių sultinį, grietinėlę ir sudėkite kreminį sūrį.
  • Viską gerai išmaišykite.
  • Leiskite pavirti.
  • Suberkite šaldytus žirnelius.
  • Taip virkite apie 15 minučių ant silpnos ugnies.
  • Suberkite makaronus ir virkite pagal instrukcijas ( NEPERVIRKITE! ).
  • Išjunkite ugnį ir leiskite sriubai pastovėti apie 20-30 minučių.
  • Prieš patiekiant, dar kartą viską gerai išmaišykite, išpilstykite į lėkštes ir skanaukite.

 

Už receptą dėkojame  Skrajojatis Olandas. 

Atgal į receptų sąrašą