Triušienos ir moliūgų troškinys
ingredientai
300 g sviestinio moliūgo
200 g šviežios triušienos juosmeninės dalies file LAPINO PUOTA
150 ml sultinio (pasiruošiau iš ekologiškų daržovių kubelio)
1/2 vnt. svogūno
50 g saulėje džiovintų pomidorų
1 v.š. pomidorų pesto
žiupsnelis jūros druskos, juodųjų pipirų
prieskoninių žolelių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
kepimui kokosų aliejaus

Triušienos ir moliūgų troškinys

30 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Moliūgą supjaustykite kubeliais. Suberkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir mėgiamomis preiskoninėmis žolelėmis.
  2. Triušienos file supjaustykite didesniais gabaliukais.
  3. Susmulkinkite svogūną.
  4. Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus.
  5. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ant vid. aukštos temp. Suberkite triušienos gabaliukus. Kepkite maišant apie 3 min., kol jie lengvai pabals. Suberkite svogūnus, viską gerai išmaišykite ir kepkite apie 2 min.
  6. Suberkite moliūgo gabaliukus, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, pagardinkite pomidorų pesto – išmaišykite ir užpilkite karštu sultiniu. Uždenkite dangčiu ir palaukti, kol viskas užkais. Tada sumažinkite temp. iki vid. temp. ir troškinkite, kol moliūgo gabaliukai suminkštės, apie 7-9 min.
  7. Patiekite su mėgiamų daržovių asorti. Skanaus!

 

Gardūs linkėjimai nuo Rūtos iš "Lapino puota" virtuvės.

„Lapino puota“ – gudriems gurmanams!

 

Atgal į receptų sąrašą