Triušienos ir ryžių troškinys
ingredientai
250 g Lapino puotos triušienos kumpelių mėsos
1 vnt. svogūnas
3 skiltelės česnako
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
1 sauja šaldytų žirnelių
250 g ryžių
2 v.š. sojos padažo
1,5 stiklinės daržovių sultinio arba vandens
kepimui aliejaus

Triušienos ir ryžių troškinys

60 min.
4 porcijos
Gaminimas

Triušieną supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais, apšlakstykite sojų padažu ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi, kol gerai apskrus. Atidėkite į šoną.

Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas. Kai daržovės šiek tiek suminkštės, sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir smulkintus česnakus, pagardinkite druska ir pipirais. Pakepinkite kelias minutes.

Sudėkite daržoves į kepimo indą, ant viršaus  sudėkite triušieną, suberkite žirnelius, berkite ryžius ir užpylę sultinio arba vandens, kad visas keptuvės turinys būtu apsemtas per du pirštus. Uždenkite dangčiu arba kepimo folija ir dėkite į 190 C. temp. orkaitę ir kepkite apie 45 min.

Jei skystis bus sugertas, o ryžiai dar kietoki, dapilkite vandens.

Likus keliom minutėm iki kepimo pabaigos, išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.

Skanaus.

Už receptą dėkojame Samčio užrašams!

Atgal į receptų sąrašą