Triušienos juostelės su daržovėmis grietinėlės padaže
ingredientai
200 g Lapino puotos šviežios triušienos mėsos juosteles
2 vnt. morkos
1 vnt. svogūnas
1/2 vnt. Briuselio kopūstų
saujelė šaldytų žirnelių
saujelė šparaginių pupelių
200 ml pieno
žiupsnelis prieskonių mėsai
100 ml 12 % riebumo grietinėlės
2 v.š. miltų

Triušienos juostelės su daržovėmis grietinėlės padaže

45 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
Triušieną pamirkyti piene. Taip ji suminkštės, nebeturės kvapo (nors aš jo ir taip nejaučiu, bet jautresnės uoslės žmonės sako, kad triušiena turi kitokį kvapą bei įprasta vištiena ar kiauliena). 
✔️ Marinatą gaminkite iš aliejaus, česnako, citrinos sulčių, mėsos prieskonių mišinio, (papildomai dėkite rozmarino), druskos ir pipirų. Įtrinkite mėsą ir marinuokite mažiausiai 2 valandas. 
✔️ Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. 
✔️ Suberkite daržoves. Šį kartą naudokite plonai pjaustytas morkas, svogūnus, Briuselio kopūstus (perpjaukite per pusę), žirnelius, šparagines pupeles. Galite naudoti ir kitokias mėgstamas daržoves. 
✔️ Stiklinę 12% riebumo grietinėlės sumaišykite su šaukšteliu miltų, supylkite į keptuvę. Lengvai maišykite, kol padažas sutirštės ir padengs mėsą ir daržoves. 
✔️ Patiekite su bulvių koše, bet galima ir su ryžiais ar kitokiu garnyru. 
 
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Raudona virtuvė!

 

Atgal į receptų sąrašą