Triušienos juostelės su daržovėmis
ingredientai
1 vidutinio pastarnoko
1 didelės morkos
1 nedidelio mėlynojo svogūno
4 nedidelių rudųjų pievagrybių
1 skiltelė česnako
1 kuokštelio svogūnų laiškų
½ nedidelės romaninės salotos
200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė
3–4 šaukštų kukurūzų krakmolo
4–5 šaukštų čili pipirų ir rapsų aliejaus
Žiupsnelio tarkuoto imbiero
2 šaukštų padažo „Yakitori“
1 apelsino
1 šaukšto baltojo vyno acto
Šlakelio Šlakelio natūralaus mineralinio vandens (negazuoto
1 šaukšto sojų padažo
Mėgstamų žolelių lapelių (bazilikų, kalendrų)

Triušienos juostelės su daržovėmis

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Pastarnoką ir morką nulupkite, supjaustykite juostelėmis, svogūną – skiltelėmis, pievagrybius – griežinėliais, susmulkinkite česnaką, svogūnų laiškus ir romaninę salotą. 
  2. LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite pailgais gabalėliais. Dėkite į kukurūzų krakmolą ir ją apvoliokite, kad pilnai pasidengtų. Tada nusijokite krakmolą. 
  3. Į keptuvę įpilkite aliejaus tiek, kad pilnai apsemtų keptuvės dugną. Kai įkais, sudėkite triušieną ir kepkite ant didesnės kaitros.  
  4. Iškepusią triušieną dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  5. Apkepkite ant didelės ugnies morkas, pastarnokus, svogūnus ir pievagrybius. Neleiskite joms perkepti – svarbu, kad jos išliktų traškios. Kepimo pabaigoje sudėkite likusias daržoves: romanines salotas, svogūnų laiškus, česnaką. Viską sumaišykite, įtarkuokite imbiero ir išimkite daržoves.
  6. Į keptuvę supilkite padažą „Yakitori“, įspauskite apelsino sulčių, pilkite baltojo vyno actą, vandenį, sojų padažą. Kai padažas sutirštės, suberkite triušieną ir daržoves. Viską išmaišykite ir patiekite.  
  7. Galite papuošti mėgstamomis žolelėmis. 

 

ALFO PATARIMAI:

  • Šį patiekalą galite gaminti ir su vištiena, kiauliena ar jautiena. 
  • Jei padažas pasirodys per rūgštus, galite į jį įpilti cukraus sirupo ar įberti paprasto cukraus. 
  • Tokią triušieną galite patiekti ir su ryžiais.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą