TRIUŠIENOS JUOSTELĖS SU DARŽOVIŲ PIURĖ
ingredientai
Piurė ingredientai:
1 batatas
2 morkos
3 topinambai
2 v.š. alyvuogių aliejaus
pagal skonį Druska, pipirai
2 skiltelės česnako
100 ml. sojų grietinėlės (galima keisti paprasta)
1 v.š. citrinų sulčių
Mėsos marinatui:
200 g triušienos juostelių
1 skiltelės česnako
pagal skonį Druska, pipirai
1 a.š. skysto medaus 1 v.š. saldžiųjų garstyčių
1 v.š. citrinos sulčių
Kiti ingredientai:
450 g smidrų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
pagal skonį Druska, pipirai
Mėgstamos prieskoninės žolelės be druskos
1 a.š. aitriųjų rūkytų paprikų miltelių
Teriyaki padažas

TRIUŠIENOS JUOSTELĖS SU DARŽOVIŲ PIURĖ

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

Mėsa išmaišoma su visais marinato ingredientais ir paliekama bent pusvalandžiui.

Piurė skirtos daržovės supjaustomos gan stambiai, apipilamos alyvuogių aliejumi, pabarstomos prieskoniais, smulkintais česnakais ir dedamos į kepimo rankovę.

Pirmiausia dedamos daržovės, jos kepamos 30 min. 200 C.

Po 10 min dedama mėsa, ji kepama 20 min.

Dar po 10 min dedami smidrai, jie kepami 10 min.

Viskas ištraukiama iš orkaitės, daržovės esančios rankovėje sutrinamos blenderiu su grietinėle ir citrinos sultimis. Jei reikia – papildomai dedama druska, pipirai.

Patiekiama apšlaksčius Teriyaki padažu.

SKANAUS!

 

Už receptą dėkojame Tina gamina 

Atgal į receptų sąrašą