Triušienos kepenėlių paštetas
Triušienos kepenėlių paštetas
ingredientai
500 g. |
Lapino puota švž. triušienos kepenėlės |
1 vnt. |
Svogūnas |
2-3 skiltelės |
Česnakai |
5-8 vnt. |
Džiovintos kadagio uogos |
Šakelė |
Rozmarinas |
50 g. |
Sviestas |
Pagal poreikį |
Aliejus |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Pipirai |
Triušienos kepenėlių paštetas
Gaminimas
- Kepenėles švariai nuplaukite, pabarstykite druska, maltais pipirais ir tarp pirštų sutrintomis kadagio uogomis. Palikite poilsiui.
- Svogūną stambiai sukapokite ir pakepinkite nedideliame aliejaus kiekyje kol suminkštės. Sudėkite kepenėles ir kepkite vartant iš visų pusių, kol iškeps (tik neperkepkite!).
- Pabaigoje suberkite kapotus česnakus, įmeskite rozmarino šakelę ir dar šiek tiek patroškinkite.
- Ataušusias kepenėles sumalkite kartu su likusiu keptuvės turiniu, jei reikia, dar pagardinkite druska. Gerai išmaišykite (masė turėtų gautis sunkiai maišoma šaukštu), įpilkite išlydyto sviesto.
- Paruoštą masę sudėkite ant maistinės plėvelės, suformuokite pailgos formos gabalėlį ir suvyniokite. Keletą valandų palaikykite šaldytuve.
- Pjaustykite riekelėmis ir, užbarsčius šiek tiek rupių maltų aitriųjų pipirų, mėgautkitės ypatingu patiekalu ne tik pusryčių stalui. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą