Triušienos kepenėlių paštetas
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. triušienos kepenėlės
1 vnt. Svogūnas
2-3 skiltelės Česnakai
5-8 vnt. Džiovintos kadagio uogos
Šakelė Rozmarinas
50 g. Sviestas
Pagal poreikį Aliejus
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai

Triušienos kepenėlių paštetas

120 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Kepenėles švariai nuplaukite, pabarstykite druska, maltais pipirais ir tarp pirštų sutrintomis kadagio uogomis. Palikite poilsiui.
  2. Svogūną stambiai sukapokite ir pakepinkite nedideliame aliejaus kiekyje kol suminkštės. Sudėkite kepenėles ir kepkite vartant iš visų pusių, kol iškeps (tik neperkepkite!).
  3. Pabaigoje suberkite kapotus česnakus, įmeskite rozmarino šakelę ir dar šiek tiek patroškinkite.
  4. Ataušusias kepenėles sumalkite kartu su likusiu keptuvės turiniu, jei reikia, dar pagardinkite druska. Gerai išmaišykite (masė turėtų gautis sunkiai maišoma šaukštu), įpilkite išlydyto sviesto.
  5. Paruoštą masę sudėkite ant maistinės plėvelės, suformuokite pailgos formos gabalėlį ir suvyniokite. Keletą valandų palaikykite šaldytuve.
  6. Pjaustykite riekelėmis ir, užbarsčius šiek tiek rupių maltų aitriųjų pipirų, mėgautkitės ypatingu patiekalu ne tik pusryčių stalui. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą