Triušienos kepenėlių pašteto užkandėlė
Triušienos kepenėlių pašteto užkandėlė
ingredientai
1 kg. |
Lapino puota švž. triušienos kepenėlės |
2 vnt. |
Prancūziškas batonas |
220 g. |
Sviestas |
1 v.š. |
Alyvuogių aliejus |
3 vnt. |
Morkos |
1 vnt. |
Svogūnai |
100 g. |
Grietinėlė (35% riebumo) |
20 g. |
Brendis arba konjakas |
1 v.š. |
Medaus |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Pipirai |
100 g. |
Saulėje džiovinti pomidorai |
Žiupsnelis |
Švž. Bazilikai |
Žiupsnelis |
Pistacijos |
Triušienos kepenėlių pašteto užkandėlė
Gaminimas
- Kepenėles išvirkite pasūdytame vandenyje.
- Morkas ir svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite ant nedidelės ugnies su sviestu ir aliejumi.
- Visus ingredientus sud4kite į blenderį ir gerai susmulkinkite iki vientisos masės.
- Gautą masę dėkite į konditerinį maišą ir ant maistinės plėvelės išspauskite juostelę.
- Užlenkite maistinės plėvelės kraštus, suspauskite, susukite juostelę ir 15 min. dėkite į šaldytuvą.
- Susmulkinkite baziliką ir pistacijas.
- Paštetą supjaustykite gabaliukais, kuriuos apvoliokite smulkintų bazilikų ir pistacijų mišinyje.
- Saulėje džiovintus pomidorus naudokite papuošimui, kuriuos supjaustykite šiaudeliais.
- Pašteto gabalėlius dėkite ant prancūziško batono griežinėlių ir puoškite saulėje džiovintų pomidorų šiaudeliais. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą