Triušienos kepsneliai su moliūgų blyneliais ir jogurto padažu
ingredientai
200 g. Lapino puota švž. triušienos filė juostelės
Šlakelis Alyvuogių aliejus
2 skiltelės Česnakas
Pagal skonį Druska ir pipirai
Blyneliams:
250 g. Moliūgas (nuvalytas)
1/2 vnt. Svogūnai
3 v.š. Avižiniai dribsniai (trumpo virimo)
1 v.š. Kvietiniai rupūs miltai
2 vnt. Kiaušiniai
1 v.š. Smulkintos petražolės
1 a.š.v Džiovintas šalavijas
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal poreikį Lydytas sviestas
Padažui:
150 g. Graikiškas jogurtas
2 a.š. Kreminės garstyčios
1 skiltelė Česnakas
1/2 vnt. Citrinos sultys
1 v.š. Smulkintos petražolės
Pagal skonį Druska ir pipirai

Triušienos kepsneliai su moliūgų blyneliais ir jogurto padažu

30-40 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Nuo triušienos filė nupjaustykite jas dengiančias plėveles. Česnako skiltelę susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi ir pipirais. Įtrinkite mišiniu triušienos filė ir palikite valandai marinuotis. Po marinavimo nuvalykite nuo triušienos filė marinatą, dėkite kepsniukus į įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Pagardinkite druska. Kepsniukus apverskite, išjunkite viryklę ir palikite kepsniukus kelioms minutėms keptuvėje, kad galutinai iškeptų.
  2. Moliūgą sutarkuokite “burokine” tarka. Tarkius sumaišykite su 1/2 šaukštelio druskos ir palikite pastovėti 10 minučių. Nuspauskite išsiskyrusias sultis. Į moliūgo tarkius sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, avižinius dribsnius, kiaušinus, miltus, petražoles, šalavijus, pagardinkite tešlą druska (jei dar trūksta), pipirais. Iškepkite blynelius keptuvėje su įkaitintais riebalais.
  3. Padažui visus išvardintus produktus sutrinkite smulkintuvu. Skanaus!

 

          Dėkojame Bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą