Triušienos kukulaičiai itališkai su salierų blyneliais
ingredientai
1 kg Lapino puota maltos triušienos
1 svogūno
1 skiltelės česnako
1 kiaušinio
50 g manų kruopų
1 v.š. dižono garstyčių
žiupsnelis Druskos, pipirų
1 a.š džiovinto raudonėlio
kepimui aliejaus
Troškiniui reikės:
1 morkos
1 raudonojo svogūno
2 saliero stiebų
2 skiltelių česnako
1 mažos paprikos
po 1 a.š. baziliko, kumino, raudonėlio ir čiobrelio
200 g balto sauso vyno
1 l pomidorų sulčių
kepimui Aliejaus
žiupsnelis Druskos, pipirų, cukraus
Salierų blyneliams reikės:
1 saliero gumbo
1 v.š. miltų
2 kiaušinių
Druskos, pipirų
kepimui aliejaus

Triušienos kukulaičiai itališkai su salierų blyneliais

4 asmenims
Gaminimas
  1. Svogūną ir česnaką susmulkiname ir pakepiname aliejuje. Atvėsiname.
  2. Į dubenį dedame smulkintą triušieną, garstyčias, mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, manų kruopų, raudonėlio, dedame pakepintus svogūną su česnaku. Išminkome.
  3. Formuojame kukulaičius ir apkepame keptuvėje kol gražiai apskrunda. Iškepusius atidedame į šalį.
  4. Ruošiame troškinį. Į puodą pilame aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves.
  5. Beriame prieskonius, sudedame triušienos kukulaičius, pilame vyno, nugariname. Pilame pomidorų sulčių. Troškiname apie 30min ant silpnos ugnies.
  6. Gaminame salierų blynelius. Saliero gumbą nuvalome ir sutarkuojame burokine tarka.
  7. Dedame miltus, mušame kiaušinius, beriame druskos ir pipirų. Išmaišome.
  8. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame blynelius iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.
  9. Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė

 

Atgal į receptų sąrašą