Triušienos kukuliai su "Chimichiurri" padažu
ingredientai
250 g Lapino puotos smulkintos triušienos
2-3 v.š. džiuvėsėlių
2 skiltelės česnako
1/2 nedidelio svogūno
50 g feta sūrio
1 kiaušinis
1/2 v.š. druskos
žiupsnelis maltų pipirų
kepimui aliejaus
Padažas:
nedidelis pundelis šviežių petražolių
nedidelis pundelis šviežios kalendros
nedidelis pundelis šviežių krapų
100 ml alyvuogių aliejaus
3 v.š. raudono vyno acto
1/2 citrinos sulčių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų

Triušienos kukuliai su "Chimichiurri" padažu

30 min.
4 porcijos
Gaminimas
Padažui visus žalumynus susmulkiname . Dubenėlyje sumaišome aliejų, actą, citrinos sultis, druską ir pipirus. Šiuo mišiniu užpilame smulkintus žalumynus ir dedame į šaldytuvą, kol bus paruošti kukuliai.
Į dubenį dedame smulkintą triušieną, beriame džiuvėsėlius, smulkintą kubeliais svogūną, fetos sūrį, dedame išspaustus česnakus, prieskonius ir įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kukuliukus ir iš abiejų pusių kepame keptuvėje, kol apskrunda ir iškepa.
Tiekiame kukuliukus su norimu garnyru ir apliejame padažu.
 
Už receptą dėkojame Samčio užrašams.
Atgal į receptų sąrašą