Triušienos kukuliai su spanguolių padažu
ingredientai
2x250 g. Lapino puota švž. triušienos mėsa (troškinti, kepti)
150 g. Kiaulienos lašiniai
1 vnt. Kiaušinis
2 riekės Batonas
100-150 ml. Grietinėlė
1 vnt. Svogūnas
2 skiltelės Česnakas
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal poreikį Lydytas sviestas
Pagal poreikį Petražolės
Baltam padažui:
2 v.š. Miltai
200 ml. Naminis sultinys
100 ml. Pienas
1 v.š. Sviestas
Pagal skonį Druska ir pipirai
Spanguolių padažui:
1 stiklinė Šviežios spanguolės arba bruknės
Pagal skonį Cukrus
Bulvių košei:
Pagal poreikį Bulvės
Pagal skonį Grietinėlė
Pagal skonį Druska

Triušienos kukuliai su spanguolių padažu

60 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Triušieną ir lašinius sumalkite, dėkite grietinėlėje išmirkytą batoną, kiaušinį, smulkintą svogūną, česnaką, pipirus ir druską. Masę gerai išminkykite ir išdaužykite.
  2. Bulves košei nuskuskite.
  3. Pasiruoškite baltą padažą: 2 valg. š. miltų pakepinkite iki rudumo, po truputį pilkite sultinį, pradėjus tirštėti pilkite pieną ir gardinkite druska, pipirais. Padažą palikite puode, kuriame troškinsite kukulius.
  4. Mediniu trintuvu sutrinkite spanguoles ir įdėkite cukraus. Išmaišykite ir ragaukite.
  5. Formuokite kukulius: rankas sušlapinkite vandeniu ir formuokite nedidelius kukuliukus.
  6. Į vandenį įberkite druskos ir kaiskite bulves. Kol bulvės išvirs galite kepti kukulius. Kepkite svieste iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Kepimui naudokite lydytą sviestą.
  7. Apskrudusius kukulius dėkite į puodą su padažu ir troškinkite apie 10 minučių.
  8. Išvirus bulvėms, jas nusunkite, įpilkite grietinėlės ir gerai sutrinkite bei išsukite. Gausite labai purią bulvių košę.
  9. Kukuliai paruošti, košė taip pat, belieka skanauti. Pabarstykite smulkintų petražolių ir jokiu būdu neatsisakykite spanguolių padažo, tai yra tikrai labai skanu. Skanaus!

      Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą