Triušienos kukuliukai su sūriu ir daržovių padažu
ingredientai
2 x 250 g. Lapino puota švž. Smulkinta triušiena
50 g. Malti džiūvesėliai
50 g. Tarkuotas kietasis sūris
2 vnt. Kiaušiniai
2 skiltelės Česnakai
Žiupsnelis Pjaustytos petražolės
Pagal skonį Druska ir pipirai
Padažui:
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Morkos
6 vnt. Pievagrybiai
3 skiltelės Česnakas
400 g. Konservuoti smulkinti pomidorai
250 ml. Daržovių sultinys
Žiupsnelis Džiovintas bazilikas
Pagal skonį Druska ir pipirai
Bulvių kroketams:
5 vnt. Virtos bulvės
1 vnt. Kiaušiniai
2 v.š. Krakmolas
Pagal skonį Druska

Triušienos kukuliukai su sūriu ir daržovių padažu

60 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Į dubenį sudėkite smulkintą triušieną, maltus džiūvėsėlius, sūrį, įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako skilteles, sudėkite petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Įkaitinkite šiek tiek aliejaus keptuvėje, formuokite vidutinio dydžio kukuliukus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
  3. Sudėkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir pabaikite kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
  4. Padažui: prikaistuvyje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, pievagrybius, smulkiai sutarkuotą morką ir pakepkite keletą minučių, kol daržovės suminkštės. Tuomet išspauskite česnako skilteles, sudėkite konservuotus pomidorus, supilkite daržovių sultinį, išmaišykite ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 20-30 min., kol padažas sutirštės. Pagardinkite bazilikais, druska, maltais juodaisiais pipirais.
  5. Bulvių kroketams: sumalkite virtas bulves, įmuškite kiaušinį, sudėkite krakmolą, įberkite žiupsnelį druskos ir išminkykite. Formuokite mažus rutuliukus ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiais apskrus. Dėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius. Skanaus!
    Dėkojame Oditelesblogas.lt už receptą!

 

 

 

Atgal į receptų sąrašą