Triušienos kukuliukai su sūriu ir daržovių padažu
Triušienos kukuliukai su sūriu ir daržovių padažu
ingredientai
2 x 250 g. |
Lapino puota švž. Smulkinta triušiena |
50 g. |
Malti džiūvesėliai |
50 g. |
Tarkuotas kietasis sūris |
2 vnt. |
Kiaušiniai |
2 skiltelės |
Česnakai |
Žiupsnelis |
Pjaustytos petražolės |
Pagal skonį |
Druska ir pipirai |
|
Padažui: |
1 vnt. |
Svogūnas |
1 vnt. |
Morkos |
6 vnt. |
Pievagrybiai |
3 skiltelės |
Česnakas |
400 g. |
Konservuoti smulkinti pomidorai |
250 ml. |
Daržovių sultinys |
Žiupsnelis |
Džiovintas bazilikas |
Pagal skonį |
Druska ir pipirai |
|
Bulvių kroketams: |
5 vnt. |
Virtos bulvės |
1 vnt. |
Kiaušiniai |
2 v.š. |
Krakmolas |
Pagal skonį |
Druska |
Triušienos kukuliukai su sūriu ir daržovių padažu
Gaminimas
- Į dubenį sudėkite smulkintą triušieną, maltus džiūvėsėlius, sūrį, įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako skilteles, sudėkite petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
- Įkaitinkite šiek tiek aliejaus keptuvėje, formuokite vidutinio dydžio kukuliukus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
- Sudėkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir pabaikite kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
- Padažui: prikaistuvyje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, pievagrybius, smulkiai sutarkuotą morką ir pakepkite keletą minučių, kol daržovės suminkštės. Tuomet išspauskite česnako skilteles, sudėkite konservuotus pomidorus, supilkite daržovių sultinį, išmaišykite ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 20-30 min., kol padažas sutirštės. Pagardinkite bazilikais, druska, maltais juodaisiais pipirais.
- Bulvių kroketams: sumalkite virtas bulves, įmuškite kiaušinį, sudėkite krakmolą, įberkite žiupsnelį druskos ir išminkykite. Formuokite mažus rutuliukus ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiais apskrus. Dėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius. Skanaus!
Dėkojame Oditelesblogas.lt už receptą!
Atgal į receptų sąrašą