Triušienos pyragas
ingredientai
Mėsos įdarui:
3 x 250 g. Lapino puota švž. triušienos mėsa (troškinti, kepti)
1 vnt. Svogūnas
3 vnt. Morkos
100 g. Grietinė
Pagal poreikį Sūris
Pagal poreikį Marinuoti agurkėliai
Pagal poreikį Marinuoti pievagrybiai
Pagal skonį Šviežiai grūsti pipirai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Prieskoniai picoms (įvairios žolelės)
Pagal poreikį Aliejus/sviestas
Tešlai:
1 pakuotė Šaldyta bemielė tešla
Keletas šaukštų Miltai ( tešlos iškočiojimui)

Triušienos pyragas

65 min.
6 porcijos
Gaminimas
  1. Ant aliejaus arba sviesto pakepinkite pasmulkintą triušienos mėsą. Mėsai apkepus, ją įdėkite į didesnį indą, kuris bus naudojamas viso įdaro gaminimui.
  2. Apkepkite smulkiai susmulkintą svogūną ant nedidelio kiekio aliejaus. Svogūnui apkepus, į keptuvę tuo pačiu įdėkite smulkiai sutarkuotas morkytes. Morkytės turi ne iškepti, bet pašusti, kad būtų termiškai apdorotos (neturi „prisigerti“ aliejaus). Apkeptą svogūną su morkomis dėkite į tą patį indą kaip ir mėsa. Susmulkinkite marinuotus agurkėlius ir marinuotus pievagrybius. Viską sumaišykite ir įberkite druskos, šviežiai grūstų pipirų bei picos prieskonių.
  3. Šaldytą bemielę tešlą iškočiokite (naudodami šiek tiek miltų) pagal turimą kepimo formą, nepamirštant pasilikti tešlos pyrago viršui. Į vidų įdėkite pagamintą įdarą, ant jo paskirstykite 1-2 šaukštus grietinės ir užberkite smulkiai tarkuotą sūrį. Tuomet uždenkite pyragą likusia iškočiota tešla (ją pasmaugstykite peiliu, kad išeitų iš vidaus karšti garai).
  4. Paruoštą pyragą kepkite ~30-35 min. 190C orkaitėje, kol pyrago viršus gražiai apskrus. Skanaus!

Atgal į receptų sąrašą