Triušienos suktinukai su daržovėmis
ingredientai
200 g. Lapino puota švž. triušienos kumpelių mėsa
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal poreikį Miltai
Įdarui:
1 vnt. Mažas svogūnėlis
1 skiltelė Česnakas
1 vnt. Morka
Pagal skonį Druska
Padažui:
2 v.š. Grietinė
2 v.š. Pomidorų padažas
1 v.š. Miltai
2 vnt. Saulėje džiovinti pomidorai
4-5 vnt. Pievagrybiai
1 vnt. Svogūnas (mažas)

Triušienos suktinukai su daržovėmis

45 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Triušienos kumpelį padalinkite į kelias dalis. Pamuškite mėsą per užklotą maistinę plėvelę ir pabarstykite druska bei pipirais.
  2. Įdarui susmulkinkite morką, svogūną, česnako skiltelę. Viską pakepinkite.
  3. Ant kiekvieno išmušto triušienos gabalėlio krašto dėkite įdaro ir susukite suktinuką. Sutvirtinkite mediniu iešmeliu.
  4. Suktinukus apvoliokite miltuose ir apkepinkite karštame aliejuje iš visų pusių.
  5. Puode užvirinkite truputį vandens. Į verdantį vandenį dėkite suktinukus ir virkite apie 15 min. Vandens turi būti tiek, kad vos apsemtų suktinukus.
  6. Padažui susmulkinkite svogūną, pomidorus ir pievagrybius. Į masę dėkite miltus ir išmaišę pakepinkite aliejuje. Toliau po truputį maišydami pilkite sultinį nuo suktinukų, dėkite grietinę ir pomidorų padažą.
  7. Gautą padažą pilkite ant suktinukų ir troškinkite apie 15 min iki padažas sutirštės.
  8. Suktinukus patiekite su bulvių koše. Skanaus!

       Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą