Triušienos troškinys po kalafiorų kepure
ingredientai
250 g Lapino puotos triušienos kumpelių mėsos
300 g pievagrybių
2 vnt. morkos
2 vnt. saliero stiebai
1 vnt. svogūnas
2 skiltelės česnako
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. rozmarino
žiupsnelis čiobrelio
žiupsnelis druskos
žiupsnelis baltųjų pipirų
2 v.š. pomidorų padažo
1/2 stiklinės daržovių sultinio
Košei:
4 vnt. bulvės
1/2 kalafioro
žiupsnelis druskos

Triušienos troškinys po kalafiorų kepure

60 min.
2 porcijos
Gaminimas

Bulves nulupame ir supjaustome mažais gabaliukais, kalafiorą išskirstome žiedynais. Užpilame verdančiu vandeniu, pasūdome ir verdame, kol bulvės išvirs.

Kai bulvės išverda, nusunkiame ir sugrūdžiame. Atidedame iki, kol prireiks.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas. Kepiname, kol daržovės suminkštės. Sudedame pievagrybius smulkintus, saliero stiebus ir išspaustą česnaką, maišydami kepiname kelias minutes. Išimame iš keptuvės ir padedame šiltai.

Toje pačioje keptuvėje apkepiname smulkintą triušieną, beriame prieskonius, sudedame apkepintas daržoves, dedame pomidorų padažą, supilame sultinį ir patroškiname 10 min.

Daržovių ir mėsos masę dedame į porcijinius indelius tinkamus kepti orkaitėje ir užklojame bulvių - kalafiorų koše.

Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 C. temp apie 20 min., kol kepurė apskrus.

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Samčio užrašams!

Atgal į receptų sąrašą