Triušienos troškinys su daržovėmis moliniame indelyje
Triušienos troškinys su daržovėmis moliniame indelyje
ingredientai
250 g. |
Lapino puota švž. triušienos mėsa (troškinti, kepti) |
1 v.š. |
Miltai |
2 v.š. |
Alyvuogių aliejus |
1 vnt. |
Raudonoji paprika |
1 vnt. didelis |
Svogūnas |
1 skiltelės |
Česnakas |
2 vnt. |
Švž. Bulvės |
2 vnt. |
Švž. Morkos |
200 ml. |
Grietinėlė (25 %) |
150 ml. |
Sultinys |
Žiupsnelis |
Druska |
Pagal skonį |
Malti kvapnieji ir juodieji pipirai |
Triušienos troškinys su daržovėmis moliniame indelyje
Gaminimas
- Triušienos mėsą apkepkite keptuvėje su aliejumi ir šaukštu miltų. Kepkite apie 5 min.
- Paprikas supjaustykite ir sumaišykite su triušiena, taip pat išspauskite česnaką, sudėkite pipirus ir druską, dar viską apkepkite 5 min.
- Į vidutinio dydžio molinius indelius sudėkite smulkintas bulves, morkas, svogūnus. Ant viršaus sudėkite mėsą su paprika.
- Sultinį sumaišykite su grietinėle, jei turite įdėkite šviežių žolelių ir užpilkite tiušieną su daržovėmis, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 40 min. apie 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą