Triušienos troškinys su daržovėmis
ingredientai
200 g Lapino puota triušienos juosmeninės dalies filė
200 ml sultinio
150 g baklažano
80 g sviestinio moliūgo
1/2 nedidelio svogūno
60 g konservuotų kukurūzų
3-5 vnt. vyšninių pomidorų
2 v.š. morkų pesto
2 v.š. pomidorų pesto
žiupsnelis smulkinto laiškinio česnako
šlakelio alyvuogių aliejaus (kepimui)

Triušienos troškinys su daržovėmis

30 min.
2-3 asmenims
Gaminimas
  1. Triušieną ir moliūgą supjaustykite kubeliais, baklažaną ir svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
  2. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite triušieną, moliūgą, baklažaną ir svogūną – lengvai apkepkite (mėsa bus sultingesnė).
  3. Lengvai apkepus mėsą ir daržoves, sumažinus kaitrą keptuvėje, užpilkite sultiniu, pagardinkite morkų ir pomidorų pesto, viską gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir palikite 10-15 min. pasitroškinti.
  4. Kol mėsa ir daržovės troškinasi, susipjaustykite kininį kopūstą ir pasiruoškite šviežias salotas prie patiekalo.
  5. Baigiant troškintis, suberkite pjaustytą kininį kopūstą, vyšninius pomidoriukus ir konservuotus kukurūzus. Pagardinkite laiškiniu česnaku, viską išmaišykite ir dar 5-7 min. patroškinkite skonių apjungimui.
  6. Skanaus!

 

P.S. Pasigendate druskos, pipirų? Man jų nereikia, o Jūs gardinkite pagal savo skonį.

 

Gardūs linkėjimai nuo Rūtos iš "Lapino puota" virtuvės.

„Lapino puota“ – gudriems gurmanams!

Atgal į receptų sąrašą