Triušienos troškinys su vyno padažu
ingredientai
200 g Lapino puota švieži triušienos užpakaliniai kummpeliai
2x200 g Lapino puota šviežia triušienos juuosmeninės dalies file
4 skiltelės česnako
150 g salotinių arba raudonų svogūnų
1 vnt. čili pipiras
250 ml balto sauso vyno
250 ml vištienos sultinio
150 g vyšninių pomidorų
3 vnt. lauro lapai
žiupsnelis druskos ir pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
2-3 šakelės šviežio baziliko
2-3 šakelės šviežių petražolių
1-2 šakelės rozmarino
50 ml grietinėlės
šiek tiek miltų

Triušienos troškinys su vyno padažu

60 min
4 porcijos
Gaminimas
  1. Triušieną supjaustome juostelėmis, apibarstome druska, pipirais ir išvoliojame miltuose. 

  2. Iki aukštos kaitros įkaitiname puodą arba didesnę keptuvę, kurioje virsime troškinį. Į ją įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir šiek tiek apkepame triušienos gabalėlius, kol lengvai apskrunda (po 1-2 minutes iš kievienos pusės). Jei puodas ar keptuvė maža, labai svarbu jos neperkrauti ir kepti dalimis, nes kitaip mėsa gaus mažai kaitros ir neapskrus.

  3. Kuomet triušiena apkepta, padedame ją į šalį. Į tą pati puodą/keptuvę pilame šiek tiek šviežio aliejaus, suberiame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, nuluptas, bet nepjaustytas česnako skilteles, smulkintą čili pipirą ir lauro lapus. Pakepame 2-3 minutes.

  4. Tada suverčiame apkeptą triušieną ir supilame vyną (puodas/keptuvė vis dar ant aukštos kaitros). Leidžiame vynui nugaruoti (2-3 minutės) ir supilame sultinį, grietinėlę, suberiame vyšninius pomidorus, smulkintus baziliko lapelius, rozmariną ir petražoles. 

  5. Sumažiname kaitrą iki vidutinės ir verdame 50 minučių. Jei, įpusėjus virimui, padažas atrodo skystokas, stiklinėje sumaišome 1 šaukštą miltų su 2 šaukštais vandens ir supilame į troškinį.

  6. Įšvirusį troškinį patiekiame su bulvių ar saldžių bulvių koše.

    Už receptą dėkojame https://maistokeliones.lt/ 

 


 

 

Atgal į receptų sąrašą