Triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais
ingredientai
250 g. Lapino puota švž. triušienos mėsos (troškinti, kepti)
1 v.š. Alyvuogių aliejus
2 v.š. Medus
1 v.š. Dižono garstyčios
1/2 a.š. Džiovintas bazilikas
1/2 a.š. Džiovintas raudonėlis
1/2 a.š. Kajeno pipirai
200 g. Maži pievagrybiai
1 vnt. Raudonoji paprika
Pagal skonį Druska ir pipirai

Triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais

60 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį ir palaikykite 30 min.
  2. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, dižono garstyčias, džiovintus bazilikus ir raudonėlius, kajeno pipirus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai sumaišykite.
  3. Į paruoštą marinatą sudėkite triušienos gabalėlius ir marinuokite ~ 30 min.
  4. Ant iešmelių pakaitomis maukite paprikos gabalėlius, pievagrybius ir triušienos gabalėlius. Kepkite ant grilio iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir mėsytė bus iškepus. O ruošiant namuose, vėrinukus apskrudinkite keptuvėje, sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
  5. Patiekite su ryžiais. Skanaus!

           Dėkojame Oditėlės blogui už receptą!

 

Atgal į receptų sąrašą