Triušienos vyniotinis su 3 skirtingais įdarais
Triušienos vyniotinis su 3 skirtingais įdarais
ingredientai
1,5 kg |
Lapino puota švž. triušis |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Pipirai |
Pagal skonį |
Česnakas |
Sauja |
Malta kiauliena |
Pagal skonį |
Naminiai rūkyti lašinukai |
Pagal skonį |
Rūkyta šoninė |
Sauja |
Džiovinti pomidorai |
Sauja |
Fementinis sūris |
Pagal skonį |
Džiovinti vaisiai |
Triušienos vyniotinis su 3 skirtingais įdarais
Gaminimas
- Pirmasis etapas nusipirkus triušiuką jį nuplauti ir iškaulinti.
- Iškaulintą triušį ištieskite ir padalinkite į tris dalis (jei pageidaujate didesnių vyniotinių dalinkite į dvi, ar palikti vieną didelį).
- Mėsytę išpurenkite - išmuškite ir pamarinuokite su prieskoniais.
- Prieskonių pasirinkimas taip pat individualus, tačiau prie triušienos labiausiai tinkantys: juodieji pipirai, svogūnai, laurų lapeliai, druska, rozmarinas, bazilikas, raudonėlis, petražolės, kalendros, salierai, citrina, česnakas, kmynai, cinamonas, gvazdikėlis, kadagių uogos. PASTABA: Triušiena yra puikaus saldoko skonio, todėl gardinami nepersistenkite.
- Ant marinuotos triušienos dėkite sumaltus lašinukus ar maltos mėsos, šalto rūkymo šoninę ir kitą riebesnę mėsą. Visa tai reikalinga, kad mėsytė „susiklijuotų", pjaustant nepabirtų. Maltą mėsą taip pat apiberkite prieskoniais.
- Paskutinis etapas: trečiasis sluoksnis, kurį rekomenduojame daryti iš džiovintų vaisių ir daržovių (slyvų, razinų, abrikosų, saulėje džiovintų pomidorų, sūrio, prieskoninių žolelių ir kt.).
- Vyniotinį galite nudažyti ciberžole (įgaus gelsvą atspalvį), apiberkite sezamo sėklomis.
- Galiausiai viską susukite ir apjuoskite medvilnine medžiagėle, maistine plėvele ar netgi medicininiu bintu. Suriškite siūlu.
- Terminis apdorojimas galimas dvejopas - pirmasis virti vyniotinius apie pusantros valandos (viskas priklauso nuo vyniotinio dydžio); antrasis - kepti orkaitėje, arba šiek tiek pavirus dėti į orkaitę, kepinti.
- Paruoštus vyniotinius suslėkite ir palikite šaltai. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą