Triušis ir avietė
ingredientai
400 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos juostelių
žiupselis česnakinių pipirų
žiupsnelis druskos
1 šaukštelio apelsinų arba citrinų sulčių
kepti aliejaus
4 trumpavaisių agurkų
6-8 ridikėlių
150 g aviečių
120 g mėgstamų salotų lapų
Padažui:
5-6 šakelių krapų
5-6 šakelių kalendrų
saujelės bazilikų lapų
1 skiltelės česnako
30 ml baltojo vyno acto
1 šaukštelio medaus
50 ml alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos

Triušis ir avietė

30 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos juosteles pabarstykite česnakiniais pipirais, druska, pašlakstykite apelsinų sultimis bei aliejumi ir palikite 10–15 min. pasimarinuoti. Iškepkite ant grilio arba grilinėje keptuvėje. Lengvai ataušinkite.
  2. Agurkus supjaustykite plonomis riekelėmis, ridikėlius – pusiau arba riekelėmis. Salotas sudėliokite iš visų ingredientų, pagardinkite žolelių padažu.
  3. Padažui žoleles sutrinkite trintuvu su česnaku. Sumaišykite su baltuoju vyno actu, medumi ir aliejumi, įberkite druskos ir išmaišykite.

 Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda ir Alfu Ivanausku.

Atgal į receptų sąrašą