TRIUŠIŲ ŠLAUNELĖS SU DŽIOVINTAIS VAISIAIS
ingredientai
2 triušių užpakalinių šlaunelių
50 g džiovintų abrikosų
100 g džiovintų slyvų
1 poro
2 morkų
3 skiltelių česnako
10 g apkepintų migdolo drožlių (pabarstymui)
Marinatui:
150 g obuolių acto
pagal skonį pipirų, druskos, cukraus
1 lauro lapo
200- 250 ml vandens
100 ml raudonojo sauso vyno
šiek tiek džiovintų petražolių bei krapų

TRIUŠIŲ ŠLAUNELĖS SU DŽIOVINTAIS VAISIAIS

60 min.
2 asmenims
Gaminimas
Triušių šlauneles užpilkite paruoštu marinatu ir palaikykite apie 6–8 val. šaldytuve. Ant kepti skirto indo dugno sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, smulkintą česnaką, mėsą, tuomet – abrikosus, slyvas ir supjaustytą porą. Užpilkite marinatu ir kepkite iki 170-180laip. įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val. (marinatas turi apsemti mėsą iki pusės, jei trūksta skysčio įpilkite dar vandens).
PATIEKITE su karamelizuotais obuoliais ar kriaušėmis, galite užpilti šiek tiek skysto medaus.
 
SKANAUS
 
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto.  
Atgal į receptų sąrašą