Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
ingredientai
200 g. Lapino puota švž. triušienos kumpelių mėsa
1 v.š. + 1 a.š. Lydytas sviestas
1 vnt. Svogūnas
1/2 vnt. Geltona paprika
1 skiltelė Česnakas
1/2 stiklinės Vištienos sultinys
1/2 stiklinės Grietinėlė
1 v.š. Citrinos sultys
1 a.š. Garstyčios
1/3 stiklinės Tarkuotas kietasis sūris
1 v.š. Smulkinti krapai
Pagal skonį Druska ir pipirai

Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže

80 min.
1-2 porcijos
Gaminimas
  1. Kumpelių mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje su šaukšteliu sviesto. Supilkite vištienos sultinį, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos kaitros 30 minučių.
  2. Svogūną supjaustykite pusžiedžais, papriką plonomis juostelėmis. Kitoje keptuvėje su šaukštu sviesto pakepinkite pjaustytus svogūnus ir papriką. Baigiant kepti sudėkite smulkintą česnako skiltelę.
  3. Triušienai išsitroškinus į ją sudėkite kepintas daržoves, citrinos žievelę ir sultis, garstyčias, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir pavirkite nuo užvirimo kelias minutes.
  4. Prieš patiekiant įmaišykite sūrį ir krapus.
  5. Avižas užpilkite vandeniu ir palikite mirkti per naktį. Prieš verdant perplaukite, užpilkite švariu vandeniu, pasūdykite ir virkite kol jos suminkštės. Pagardinkite lydytu sviestu. Skanaus!

         Dėkojame Bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą