Troškinta triušiena su alyvuogėmis
ingredientai
400 g. Lapino puota švž. triušienos juosmeninė dalis be šonkauliukų
1/2 vnt. Svogūnas
1 vnt. Morkos
1 skiltelė Česnakas
Pagal poreikį Lydytas sviestas (kepimui)
400 g. Konservuoti smulkinti pomidorai savo sultyse
20 vnt. Žaliosios alyvuogės
1 v.š. Smulkinti žalumynai (šalavijas, raudonėliai)
Pagal skonį Druska ir pipirai

Troškinta triušiena su alyvuogėmis

50 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Triušienos juosmeninę dalį padalinkite į keturis kepsnelius. Tiesiog peiliu aplink apipjaukite mėsą ir nulaužkite stuburą. Kepsnelius apkepkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska, pipirais. Atidėkite.
  2. Svogūną supjaustykite kubeliais, morką ir česnako skiltelę griežinėliais. Pakepinkite morką su svogūnais keptuvėje su lydytu sviestu, baigiant kepti, sudėkite česnaką, kepkite dar minutę. Supilkite į daržoves konservuotus pomidorus, sudėkite triušienos kepsnelius, alyvuoges ir troškinkite uždengę ant silpnos ugnies 30 minučių. Likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos, sudėkite žoleles, pagardinkite druska, pipirais.
  3. Patiekite troškintą triušieną su bulvių koše, pagardinta smulkintais laiškiniais česnakais. Skanaus!

            Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą