Troškintas triušis kaip pas mamą
ingredientai
2x250 g Lapino puotos užpakaliniai kumpeliai
1 a.š. džiovinto raudonėlio
2 vnt. morkos
1 vnt. svogūnas
1/4 a.š. maltų lauro lapelių
žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
1 v.š. sviesto
1 v.š. aliejaus
žiupsnelis krapų
žiupsnelis petražolių
200 ml. vandens
200 ml. grietinėlės.

Troškintas triušis kaip pas mamą

50 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Triušio kumpelius pabarstykite prieskoniais ir palikite mėsą marinuotis bent 1 val.
  2. Marinuotus triušienos kumpelius sudėkite į troškintuvą, kuriame įkaitęs aliejus ir apkepkite iš abiejų pusių.
  3. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir patroškinkite (tarsi pavirkite apie 25 – 30 min).
  4. Svogūną nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  5. Nuskuskite morką ir sutarkuokite per burokinę tarką.
  6. Daržoves sudėkite ant triušio gabalėlių, pilkite grietinėlę, dėkite sviesto ir dar patroškinkite, kad morkos ir svogūnai suminkštėtų.
  7. Pabarstykite gausiai žalumynais. Skanaus!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Kviečiu į virtuvę!

Atgal į receptų sąrašą