Troškintas triušis su džiovintomis slyvomis ir pievagrybiais
ingredientai
500 g Lapino puotos užpakaliniai kumpeliai
žiupsnelis druskos, pipirų
žiupsnelis raudonėlio
1 a.š. grūdėtų garstyčių
5-7 vnt. džiovintos slyvos
2 vnt. svogūnai
5 vnt. pievagrybiai
1 v.š. grūdėtų garstyčių
2 vnt. lapeliai šalavijo
2 v.š. miltų
kepimui aliejaus
2 v.š. grietinės
0,5 L vandens

Troškintas triušis su džiovintomis slyvomis ir pievagrybiais

60 min.
2 porcijos
Gaminimas

Triušio kumpelius pagardinkite druska, pipirais, raudonėliu ir ištepkite 1 a. š. grūdėtų garstyčių. Taip triušį palikite marinuotis, bent 0,5 val. Kumpelius apvoliokite miltuose ir apkepkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite stambiomis dalimis, pievagrybius nuplaukite ir perpjaukite per pusę. Į kepimo indą dėkite triušį, slyvas, pievagrybius, svogūnus, šalavijo lapelius, garstyčias, užpilkite vandeniu. Indą uždengite ir dėkte į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 170* C T ir kepkite apie 50 min.

Už gardžius receptus dėkojame Kviečiu į virtuvę!

Atgal į receptų sąrašą