Troškinti triušio kumpeliai su Briuselio kopūstais
ingredientai
500 g Lapino puotos užpakalinių triušienos kumpelių
200 g Briuselio kopūstų
1 vnt. didelė morka
2 skiltelės česnako
1 vnt. svogūnas
4 vnt. bulvės
žiupsnelis druskos
žiupsnelis džiovinto raudonėlio
žiupsnelis džovinto čiobrelio
200 ml vandens
1 v.š. sviesto
šlakelis aliejaus
1 v.š. miltų

Troškinti triušio kumpeliai su Briuselio kopūstais

60 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Triušio kumpelius pabarstykite druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir leiskite pasimarinuoti.
  2. Kumpelius apvoliokite miltuose ir apkepkite aliejuje iš abiejų pusių, kol šiek tiek apskrus.
  3. Daržoves nulupkite. Bulves supjaustykite į kelias dalis, morką stambiais šiaudeliais, svogūną pusžiedžiais, česnaką smulkiais gabaliukais.
  4. Į kepimo indą dėkite daržoves, pabarstykite druska, ant viršaus dėkite triušieną. Pilkite vandens, grietinėlės, dėkite sviestą. Indą uždengite dangčiu ir dėkite kepti į iš anksto įkaitintą iki 170 temperatūros  orkaitę  ir kepkite 1 val. 20 min.

Už receptą ir nutraukas dėkojame Kviečiu į virtuvę!

Atgal į receptų sąrašą