Troškinti triušio užpakaliniai kumpeliai su garstyčių padažu ir tagliatelle
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. triušienos užpakaliniai kumpeliai
100 g. Miltai
Pagal poreikį Alyvuogių aliejus
2 vnt. Morkos
1 vnt. Svogūnas
2 vnt. Lauro lapeliai
4-5 šakelės Šviežias čiobrelis
Keletas lapelių Šviežias šalavijas
4 skiltelės Česnakas
500 ml Vištienos sultinys
100 ml Baltas vynas
100 ml Grietinėlė
1 v.š. Dižono garstyčios
Pagal skonį Druska ir pipirai

Troškinti triušio užpakaliniai kumpeliai su garstyčių padažu ir tagliatelle

220 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 0C temperatūros.
  2. Triušio kumpelius apvoliokite miltuose, jų perteklių lengvai nukratykite, pabarstykite druska ir pipirais bei apkepkite šlakelyje gerai įkaitinto aliejaus, kol įgis auksinį atspalvį (apie 3-4 minutes). Išmikite ir sudėkite į orkaitei paruoštą indą.
  3. Į tą pačią keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytas morkas, svogūnus, šviežias žoleles, česnakus ir maišydami apkepkite 4-5 minutes. Tuomet maišydami atsargiai įpilkite vyno. Supilkite sultinį ir užvirkite.
  4. Į kepimo indą su kumpeliais supilkite visą keptuvės turinį, dėkite indą į orkaitę ir kepkite 2-2,5 valandas, kol mėsa taps minkšta. Galima pusę kepimo laiko indą uždengti.
  5. Išsitroškinusius triušio kumpelius padėkite šiltai, o skystį, kuriame troškinosi supilkite į keptuvę ir kaitinkite, kol liks tiks pusė pradinio skysčio. Sudėkite grietinėlę ir garstyčias.
  6. Kol ruošiamas padažas išvirkite makaronus.
  7. Į lėkštes dėkite tagliatelle, po kumpelį ir užpilkite paruoštu padažu. Skanaus!

         Dėkojame Forellesreceptai.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą