Užkandėlės su triušienos kepenėlių paštetu
ingredientai
1 kg. Lapino puota švž. triušienos kepenėlės
150 g. Svogūnas
150 g. Morkos
200 g. Sviestas
40 ml. Brendis
300 g. Grietinėlė 31 % Cremefine Profi
Kremui:
200 g. Šviežias sūris
200 g. Morkos
100 g. Apelsinų sultys
50 g. Cukrus
Morkų cukatai:
300 g. Morkos
100g. Cukrus
20 g. Citrinų sultys

Užkandėlės su triušienos kepenėlių paštetu

80 min.
5-6 porcijos
Gaminimas
  1. Pašteto ruošimas. Triušienos kepenėles virkite ~ 20 min. Svogūnus ir morkas pakepinkite svieste. Virtas kepenėles kartu su kepintais svogūnais ir grietinėle troškinkite kol grietinėlė išgaruos. Pačioje pabaigoje sudėkite prieskonius. Ištroškintas kepenėles kuteruokite iki vienalytės masės. Tuomet paruoštą masę pakaitinkite, o vėliau supilkite brendį ir sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą. Galiausiai suformuokite paštetą.
  2. Kremo ruošimas. Morkas sutarkuokite su smulkia tarka. Tada ant jų užpilkite cukraus, apelsinų sulčių ir troškinkite, kol išgaruos skystis. Troškintoms morkos pravėsus, jas sumaišykite su sūriu.
  3. Morkų cukatai. Morkas sutarkuokite plonais šiaudeliais, užpilkite cukrumi, citrinų sultimis ir virkite ~ 15 min.
  4. Paruoštą triušienos kepenėlių paštetą tiekite ant morkų duonelės, pagardinkite pasiruoštu morkų kremu bei morkų cukatais ir daigais. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą