Užkandėlės su triušienos kepenėlių paštetu
Užkandėlės su triušienos kepenėlių paštetu
ingredientai
1 kg. |
Lapino puota švž. triušienos kepenėlės |
150 g. |
Svogūnas |
150 g. |
Morkos |
200 g. |
Sviestas |
40 ml. |
Brendis |
300 g. |
Grietinėlė 31 % Cremefine Profi |
|
Kremui: |
200 g. |
Šviežias sūris |
200 g. |
Morkos |
100 g. |
Apelsinų sultys |
50 g. |
Cukrus |
|
Morkų cukatai: |
300 g. |
Morkos |
100g. |
Cukrus |
20 g. |
Citrinų sultys |
Užkandėlės su triušienos kepenėlių paštetu
Gaminimas
- Pašteto ruošimas. Triušienos kepenėles virkite ~ 20 min. Svogūnus ir morkas pakepinkite svieste. Virtas kepenėles kartu su kepintais svogūnais ir grietinėle troškinkite kol grietinėlė išgaruos. Pačioje pabaigoje sudėkite prieskonius. Ištroškintas kepenėles kuteruokite iki vienalytės masės. Tuomet paruoštą masę pakaitinkite, o vėliau supilkite brendį ir sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą. Galiausiai suformuokite paštetą.
- Kremo ruošimas. Morkas sutarkuokite su smulkia tarka. Tada ant jų užpilkite cukraus, apelsinų sulčių ir troškinkite, kol išgaruos skystis. Troškintoms morkos pravėsus, jas sumaišykite su sūriu.
- Morkų cukatai. Morkas sutarkuokite plonais šiaudeliais, užpilkite cukrumi, citrinų sultimis ir virkite ~ 15 min.
- Paruoštą triušienos kepenėlių paštetą tiekite ant morkų duonelės, pagardinkite pasiruoštu morkų kremu bei morkų cukatais ir daigais. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą