Ypatingai skani burokėlių sriuba su triušiena
ingredientai
250 g Lapino puotos smulkinta triušiena
1 vnt. burokėlių
1 vnt. morkos
1 vnt. bulvės
šlakelio cirtinos
žiupsnelis druskos
1 vnt. putpelių kiaušinuko
1 v.š. grietinės arba grietinėlės
skiltelė česnako
Pagal poreikį džiūvesėlių
20 g svogūno
poros laurų lapelių

Ypatingai skani burokėlių sriuba su triušiena

30 min.
2-3 porcijos
Gaminimas

Gerai nuplauname morką ir bulvę, smulkiai supjaustome ir sudedame į 0,5 l. vandens bei verdame. Į tą vandenuką vėliau įdedame svogūną, porą lauro lapelių. Tada ruošiame kukuliukus(galkutes). Į 80g, triušienos faršą įdedame vieną kiaušinuką, šaukštelį grietinės ir pabarstome šiek tiek džiūvesėliais bei įdidedame druskos, mažą, smulkiai supjaustytą česnako galvutę. Viską gerai išminkome ir formuojame kukuliukus….kuo mažesnius. Visus kukuliukus sudedame į verdantį vandenį, leidžiame pavirti. Tada išspaudžiame arbatinį šaukštelį citrinos sulčių ir įdedame sutarkuotus burokėlius. Dar paverdame viską kartu ir viskas. Striubytė paruošta.

Skanaus:)

Recepto autorė Sotera Š.

Atgal į receptų sąrašą