Cepelinai
ingredientai
2x600 g Lapino puota švž. smulkinta vištiena (galima naudoti smuklintą triušieną)
3 kg bulvių
5 vnt. bulvių virimui
1 vnt. svogūnas
mėgiamų prieskonių
žiupsnelis druskos,pipirų

Cepelinai

40 min.
5-6 porcijos
Gaminimas

Į mėsą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, mėgiamus prieskonius. Išsivirkite penkias bulves ir jas sugrūskite. Nuskustas bulves sutarkuokite su tarkavimo mašina. Tarkius nusunkite. Iš bulvių susidariusį krakmolą sudėkite į bulvių tarkius, tai pat sudėkite virtas sugrūstas bulves, pagardinkite druska pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Iš bulvių masės atgnybkite gabalėlį, padarykite paplotėlį, įdėkite mėso įdaro ir suformuokite cepelinus. Į verdantį vandenį įdėkite cepelinus ir virkite apie 20-25 min. 

Patiekite su mėgstamiamu padažu.

Skanaus!

Atgal į receptų sąrašą