Įdarytos bulvės malta mėsa ir sūriu
Įdarytos bulvės malta mėsa ir sūriu
ingredientai
600 g. |
Lapino puota švž. smulkinta vištiena (galima naudoti smuklintą triušieną) |
10 vnt. |
Bulvės |
Pagal skonį |
Pipirai |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Česnakai |
Pagal skonį |
Džiovinti čiobreliai |
Pagal skonį |
Fermentinis sūris |
Pagal skonį |
Tabasco padažas |
Pagal skonį |
Vorčesterio padažas |
Pagal skonį |
Sojos padažas |
1 v.š. |
Medus |
Pagal skonį |
Kmynai |
Įdarytos bulvės malta mėsa ir sūriu
Gaminimas
- Nulupkite bulves, perpjaukite pusiau ir vidų išimkite, palikti reikia apie 1 cm storio kraštus. Sudėkite viską į nemažą dubenį, šiek tiek pašlakstykite sojos, šaukštelio medaus ir Vorčesterio padažu.
- Viską gerai įtrinkite, kad vienodai pasiskirstytų. Įtrynus dar pabarstykite druska ir palikite 1 valandai vėsiai pabūti
- Kol bulvės marinuojasi, mėsą sumaišykite su likusiais prieskoniais, išskyrus kmynus ir sūrį, juos palikite pabaigai.
- Kai viską pasiruošiate, skardą ištepkite aliejumi ar sviestu, sudėkite bulves, į jų vidų įdėkite faršą ir ant viršaus pabarstykite šiek tiek kmynų.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 C laipsnių temperatūroje apie 40 min, tada gausiai užbarstykite tarkuoto sūrio ir pašaukite dar 10-15 minučių.
- Kai viskas iškeps, o sūris išsilydis, pateikite įdarytas bulves su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą